Бракониерски хроники

22.12.08 г.

Див овен с пилаф в новогодишното меню на президента

В менюто, което е изготвила Зорка Първанова за новогодишната вечер има "сиве от див овен с пилаф". Това научи кореспондент на "Рога и Копита", който проникна в светая светих на резиденция Бояна - кухнята.

Автентичното "сиве" (civet на френски) се приготвя с кръвта на убития дивеч, която придава неповторим вкус на кафеникавия сос. Най-подходящата гарнитура е пюре от картофи, което поема добре соса, но може да се сервира и с варен ориз като нашенския кебап.

Екзотичното ястие ще бъде приготвено от майстора-готвач на посолството на Узбекистан в София, който вече е направил оглед на кухнята и се е запознал с готвачите, които ще му асистират.

8 коментара:

  1. Zvuchi adski gadno, na bas che ili shte se zadavi ili shte vyrne vecheriata obratno v chiniata.
    Da vie e vkusno Mr. President

    ОтговорИзтриване
  2. Цялата тая работа ок. първанов (с малка буква!) и бракониерството ми се струва леко манипулативна. Някой добре е премислил каква ще е реакцията на народа и налива тънко тънко, но постоянно масло в огъня. С какво ли не се чудят само да ни занимаят и озлобяват!

    ОтговорИзтриване
  3. Как може да се занимавате с такива глупости?!?
    Е такива като вас плакаха и за АЕЦ-вете и други простотии, та затова ни се влоши хала!

    ОтговорИзтриване
  4. nali vsichki gotviata neshto po taka za praznici, goliama rabota ako prezidenta she papa neshto po razlichno ot nas, zashto neprekusnato zlobeem za shialo i neshialo, ne inteligentno dami i gospoda

    ОтговорИзтриване
  5. Много сполочлива закачка, виждам достатъчно хора са я приели буквално...Поздрави на автора!

    Само не разбрах защо и АЕЦ-вете са намесени, че са простотии, простотии са при толкова безплатна и необвързваща ни със СССР енергия на слънцето. Предполагам автора е червен, сервилен "чичко", за който демокрацията е да отидеш до урната на всеки 4 години, да пуснеш една червена бюлетина и после да гледаш и слушаш до следващите избори г-н Станишев и авджия Първанов как ти говорят пълни глупости, но уверено, успокоително и с усмивка.
    Благодаря!!! Не само за АЕЦ-овете и дивите овни трябва да се говори и протестира, а и за всяка друга аругантна, неморална или незаконна постъпка на полу-мафитоите полу-политиците ограбджии, независимо от БСП, ДПС, НДСВ, СДС, ОДС, ДСБ или от каквито и да било други групички със политически имена, но без политическо покритие...(първите 3, които са на власт, неслучайно са поставени в началото).

    Дами и господа време е за МАСОВ, ВСЕНАРОДЕН, БЕЗПОЩАДЕН, ТИТАНИЧЕСКИ ПРОТЕСТ ДО КРАЙ, ДОКАТО ВСИЧКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКО-ОЛИГАРХИЧЕСКИ-ПАРТИЙНИ ДЗВЕРЧЕТА БЪДАТ ПОМЕТЕНИ И УНИЩОЖЕНИ!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Еколозите винаги пречат на човечеството

    ОтговорИзтриване
  7. Отстрела на овена е просто една публична демонстрация на безпардонността на управляващите ни!

    ОтговорИзтриване
  8. Тези "Рога и копита" все ми се струва, че са напълно естественна реакция породена от негови постъпки/решения да се "бомби"/оклеветява някой друг. А бе, Божа работа си е. Първанов да мисли къде е настъпил "опашката на котето"!!! Щото това "коте" май е много гладен Котаранчо Котаранков- Мишкоядец. Както се казва в подобни случаи - "Каквото повикало, такова се обадило". Нещо се е взел много на сериозно г-н Президентът. Въобразил си е, че може да оклеветява и безчинства там където Господ е очистил и осветил. Въобразил си е, че може да рекетира Господ. Ами така ще е... като има толкова тъпи и алчни съветници, пък и като не може да укроти и собственните си мераци/страсти. Да мисли ако може. но нещо ми подсказва, че само с мислене няма да му стане играта този път. Не само "Рога и опита", но и много други неща ще се появят на "бял свят".

    ОтговорИзтриване