Бракониерски хроники

30.12.08 г.

Писмо на Първанов до Дядо Мраз

Доброжелател на "Рога и Копита" от президентската квота ни изпрати уникален документ - собственоръчно писмо на Първанов до Дядо Мраз.

Нашите анализатори веднага отбелязаха, че писмото не е адресирано до Дядо Коледа, а до съветския Дядо Мраз, който идваше в България на Нова Година.

Текстът на писмото е стандартен, преписан от детска книжка на издателство "Мир детей" от късните 70. По-интересен е списъкът на подаръците, които си е пожелал президентът.

Списъкът е анотиран в полетата с чужд почерк, като очевидно препратките са към съответната служба, или спонсор, който да организира подаръка.

Така например, до пожеланието за нова ловна пушка с интелигентен радарен прицел се различават буквите ПЩ. В началото на 2008 именно от фирмата със съкращението ПЩ осигуриха лаптоп и скъпа пушка за топ-антимафиота Иван Иванов.

Първанов си е пожелал също двойка расови питбули и екскурзия до лабиринта на Минотавъра на остров Крит. Този пункт от писмото е обилно коментиран с препратки към Външно, НСО и "гръцките другари от ПАСОК".

Освен това анотиращият смята за целесъобразно да се изготви доклад с всички данни за зооморфните създания известни от гръцката митология като кентавър, минотавър, фавън и др. С изготвянето му ще се заеме екип на БАН под надзора на Б.Д.

Извън мераците свързани с ловната му страст, президентът желае от мрежата да изчезнат някои компрометиращи документи. Конкретно са посочени всички негови снимки от митинги за подкрепа на Милошевич и копията на писмото му до последния.

Към тази непосилна задача с червен молив е отбелязано "google?", което е знак, че службите на президента са в час с технологиите.

"Рога и Копита" със задоволство констатира, че е попаднал в полезрението на държавния глава, който настоява пред Дядо Мраз да бъдат издирени и санкционирани авторите на нашия скромен блог.

Анотиращият референт е възложил тази задача на ДАНС и по-конкретно на лице с инициалите А.П. По-обезпокоително е, че в скоби и под въпросителна са добавени ФСБ и ГРУ.

Тук е мястото да съобщим, че екипът на "Рога и Копита" се радва на добро физическо и психическо здраве и гледа жизнерадостно и оптимистично на настъпващата Нова 2009. Пожелаваме същото на нашите многобройни читатели и ги уверяваме, че нямаме никакво намерение да си плюем на копитата, ако ще в борбата с нас да се включат и службите на Архангел Михаил.

"Срещу бракониера - с рогата напред!" - това ни завеща през отминаващата 2008 покойният овен-архар, светла му памет.

1 коментар:

  1. Добре върви така, сутрин с кафето, да се поухили човек. Браво!! И все така с копитата и рогата.

    ОтговорИзтриване