Бракониерски хроники

18.12.08 г.

Първанов без право на in vivo, но ще ловува без лимит

В първия законопроект подготвян от новата парламентарна група "Напред" се предлагат мерки за подобряване на имиджа на България, който напоследък беше силно накърнен от гафове на президента в чужбина.

Най-важната мярка е въвеждането на право за президента да ловува на територията на България без да се съобразява със защитените видове и периодите на забрана.

Предлага се също парламентът да гласува всяка година солидна сума за президентски сафарита в чужбина и за заплащане на ловните трофеи на Първанов. В замяна той ще бъде задължен със закон да ги излага в специална зала в Природонаучния музей.

Според вносителите така ще се насърчи отстрела на български ловни трофеи, ще бъде гарантирана прозрачността и отчетността на ловните походи на президента и ще бъдат прекратени слуховете и инсинуациите дестабилизиращи държавността.

От законопроекта е отпаднал текст за президентско право на in vivo. Депутатите са преценили, че моментът не е подходящ с оглед на общественото възмущение от депутатска реплика към бездетна жена: "Дайте да ви направя едно in vivo като не можете in vitro".

Освен това, правото на in vivo не било придружено с ответното задължение за президента да ползва пасивна контрацепция - коментираха депутати от лекарското съсловие. Така се излагал на опасност живота на държавния глава. Не са предвидени и мерки за контрол, като редовни профилактични прегледи. Текстът ще бъде изцяло преработен и внесен като отделен законопроект напролет.

2 коментара:

  1. И какво ще прави Марияна Попова до приемане на законопроекта?

    ОтговорИзтриване
  2. Слух се носи из София и Евросъюза,че на Позитано група депутати от партията на дегенератите е открила център за in vivo.По тази причина ЕС ще отпусне 200 000 евро през м.февруари 2009г.на тройната коалиция д а ги раздаде.

    ОтговорИзтриване