Бракониерски хроники

26.12.08 г.

Коледна приказка

Архар с разпятие на челото се явил на Зорка Първанова в Коледната нощ. Потресена, Зорка пуснала рогата на овена в ebay и ще дари парите за Българската Коледа.

След като изпратила гостите, първата дама на републиката задрямала пред камината, украсена с рогата на убития от съпруга и в Узбекистан див овен от защитен вид. В този момент тя била споходена от видение подобно на Свети Хуберт, комуто Христос се явил между рогата на елен в арденския лес по време на лов.

"Хуберт, Хуберт", казал Христос, стърчейки разпнат между рогата на елена - "Докога ще преследваш дивите животни из горите и ще се забавляваш в суетата на този свят?"

Христос от главата на архара се изразил на руски, споделиха за "Рога и Копита" доверени хора от прислугата, които свестили Зорка след преживяването. "Вземи рогата и ги продай, а с парите спаси дете" - гласяло посланието, произнесено с дълбок шаляпински бас.

Потресът на Зорка бил още по-силен отколкото този на Свети Хуберт, тъй като тя никога не била чувала или чела за тази легенда, увековечена в каменни скулптури на елени с разпятия на челото в предренесансова Европа.

Зорка едва дочакала сутринта, за да извика компютърния специалист на президентството. В момента рогата на архара са обявени за продан в ebay с начална миза от 50000 евро.

6 коментара:

  1. Преди време лудите, сладкодумците и кварталните тарикати се събираха по кината, гарите и автогарите, а сега пълнят интернет пространството. Така регионалният характер на тихата лудост и посредственост се опитват да добият глобални измерения. Възможността да имаш собствен блог не е равнозначна на възможността да си даровит и да пишеш, още повече да пишеш за неща, които не са по твоята мярка. Ако те сърби перото, не си прави блог – вземи си лекарствата навреме, завий се с топла завивка и си легни.

    ОтговорИзтриване
  2. Подрумче: Рядко измежду бездарниците - нещастие за страната ни,- ще се намери някой ,който да разбира смисъла на появилите се блогове...Какво повече за тази анонимка.

    ОтговорИзтриване
  3. Е, вече вече трябва да се учреди Оскар за конкуриращи се простотиите! Мисля, си какъв е моралът на тези, които пишат тези тъпотиите, а сетне се дивим, че имаме проблеми като нация. Как няма да ги имаме, като се пишат тия дивотии.

    ОтговорИзтриване
  4. О, пропуснах - пишащите са чели Илф и Петров и Сб.НУБАН, къдто е поместена вероятно пословицата "Хвърлай кал - все нещо ще се лепне". Нали не греша?

    ОтговорИзтриване
  5. Извинете, кой пусна ДАНС да прави коментари в хрониката,която много приятно ме зарадва и разсмя в празничната пустош?

    ОтговорИзтриване