Бракониерски хроники

5.12.08 г.

Нокти и клюн

Докато бил на посещение в Тирана, президентът Георги Първанов изявил желание да попълни ловните си трофеи с двуглав орел.

Президентският мерак хвърлил в смут протокола на албанците. Трябвало деликатно да обяснят на Първанов, че двуглавите орли са единствено хералдически символ. Освен това стрелбата по националния символ на Албания можелo да бъде изтълкувана като обида към гордата балканска нация.

От друга страна, за албанците желанията на гостите са закон, затова било намерено компромисно решение. В ранните зори на 4-ти декември Георги Първанов стрелял по орел в тиранския зоопарк, но от специална пушка с упойка. След това се снимал с приспаното животно.

Тези подробности бяха съобщени от български журналист придружаващ президента в задграничното му пътуване. Колегата, пожелал анонимност е първият, който разчупи омертата около президентските забавления в странство. Запитан за случая президентският пресцентър отговори лаконично, че президентът е посетил зоопарк в Тирана, съгласно планувания протокол на домакините.

Пресцентърът на ДАНС съобщи, че самоличността на журналиста съобщил новината се уточнява и той ще бъде даден на прокурор за клевета.

1 коментар:

  1. Сега, няколко седмици след ловните подвизи на Гоце, всичко изглежда като добра история за филм ..., на която ни остава да се посмеем без задръжки.
    Какви ли ловджийски подвизи ни очакват през 2009-та!? ...
    Новината за енергийната среща през април звучи зловещо реално ... :)
    Чудя се само дали иронични и саркастични бележки, коментари и информационни бюлетини могат да проникнат през дебелата кожа на Гоце ...
    Поне може да сте сигурни в отворения прием им у другите си читатели! Защото нали смехът е най-здравословният жест към Живота ...

    ОтговорИзтриване