Бракониерски хроники

29.12.08 г.

2009 - международен календар на президента

Новата година ще е с интензивен воаяжен график, научи Рога и Копита от доверени хора в щаб-квартирата на президента.

Най-напред Първанов ще даде отчете в началото на януари пред Путин в Москва за свършеното през 2008 г. Там окончателният вариант на международната програма на българския президент ще бъде съгласуван, уточнен и (п)одобрен.

През студения февруари, когато ще се усетят новите цени за отопление в България, Първанов смята да отлети за Судан. Посещението в Хартум е било под въпрос преди българският президент да се поклони на паметника на Туркменбаши. След този акт на признаване на туркменския диктатор, суданският му събрат е омекнал и е подготвил ослепително посрещане за нашия президент - съобщи дипломатически източник от Женева.

Веднага щом получи подкрепата на Судан, Първанов ще отлети с хеликоптер на суданската армия за среща с вождовете на сомалийските пирати. С тях президентът ще договори доставки на петрол от пленени арабски танкери. Логистиката и охраната на плячката до избелването й в комбината на Лукойл край Бургас най-вероятно ще бъдат поверени на руската бойна ескадра, която е пратена в аденския пролив да охранява търговския трафик от пиратите - смятат експерти по енергийната сигурност.

Март месец Първанов планира да посети Мианма по покана на генералисимус Тан Шве. Президентът ще се запознае на място с методите за гарантиране на демократичния процес чрез регулация на опозиционните сили. Първанов ще се срещне с лидера на бирманската опозиция и нобелов лауреат за мир Аун Сан Су Чи, която живее от години под домашен арест и няма право на публични изяви. Той ще се опита да я убеди да върне нобеловата награда и да се откаже от бъдеща опозиционна дейност и политически претенции срещу по-мека присъда и обещание за сътрудничество с бирманската хунта в името на мианмарското национално единство.

Дестинацията на априлския воаяж на Първанов не е известна, но специалисти в областта на международната политика са засекли интензивни куриерски совалки между иранското посолство и Дондуков 1, което може би вещае подготовка на посещение в Техеран.

В началото на май Първанов по традиция ще уважи парада на Червената Армия на Червения площад по случай 64-та годишнина от победата над фашизъмът и капитализъмът. Предвидена е среща на четири очи с Путин за междинен оперативен отчет.

Следващите месеци крият неизвестни свързани с резултатите от парламентарните избори през юни. Ако президентът не е заплашен от импийчмънт веднага след формирането на ново парламентарно мнозинство, той смята да направи далекоизточен тур в Китай и Северна Корея наесен, но засега планирането на тези визити е твърде условно.

Важен момент от посещенията в горепосочените държави ще бъдат дискретните консултации за евентуално предоставяне на политическо убежище на Първанов, ако политическата ситуация в България го изисква, съобщават също нашите източници.

6 коментара:

  1. Ох много се притеснявам,какво ще стане с Ирина Бокова.Тя все не може да се уреди и все е недоволна. Даже и президента не може да и помогне.Кажете какво да правим,айде Филип го уредиха за посланик, ама с Ирина,все нещо не е наред.Който може да помага,белким и тя се поуспокои.

    ОтговорИзтриване
  2. хахахаха,
    много добър пост!

    ОтговорИзтриване
  3. Обяснете ми,моля,мисловната ви връзка тук с президента.
    рога,копита,узбекистан,козли-е,това ли са рога и копитата ви тук?
    Твърде плоско,може би занимателно.
    Очаквах друго.

    ОтговорИзтриване
  4. Ле,ле,кво ша праим с Ирина Бокова,дайте да я уредим с нещо дето и е по мерак.Франция и е малко,по добре в Оонето,много е способна горката.

    ОтговорИзтриване
  5. След зловещото убийство на архара резултата БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ вече не е 2 на 1 за България ами 20 на нула за българския президент.Браво Булгар,булгар,Ашколсун!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно! Поздравления!

    ОтговорИзтриване