Бракониерски хроники

21.01.09 г.

Първанов в Русия - Чебурашка, внимавай!

По повод на предстоящото посещение на президента Първанов в Русия, екипът на Рога и Копита подготви следното писмо до любимия детски герой Чебурашка.

Мили Чебурашка,

Как си? Как е приятелят ти Гена? Искаме да те предупредим, че към Русия се насочва ловецът Първанов, известен също като Гоце.

Знаем, че ти си неизвестно на науката зверче и си защитено от всички видове закони и милионите детски усмивки, но този Гоце е същински звяр и няма да те пожали. Именно защото си рядък и защитен. Той по такива най-обича да стреля. Преди месец застреля без да му мигне окото рядък планински овен-архар в Узбекистан. Гръмна го насред резервата, където архарът си мислеше, че е в безопасност.

Скъпи Чебурашка, най-добре се скрий за няколко дни. Само че не се крий в съндък за портокали, нито пък при Гена в зоопарка, защото този Гоце също е бил пионерче, гледал е филмчето и знае къде да те търси.

Виждаш ли какви садисти израстват тези пионерчета? Що ти трябваше да те приемат и теб в отряда, но карай, твоя си работа. Сега е по-важно да не те намери Гоце.

Питай за убежище в японското посолство. Те там те обичат и сигурно ще те скрият докато мине опасността.

Предупреди, моля те и Гена да се пази. Той не е рядък звяр, но нека не си играе с огъня, защото Гоце и на крокодили посяга. Таралежчето да си седи в мъглата, в най-гъстата. Ако случайно имаш адреса на Ну Погоди, прати ни го да му пишем и на него.

Твои болгарские друзья

София, Болгария

П.С. Кажи деликатно на Шапокляк да не се навърта покрай официалната делегация. Вярно е, че е стара и грозна, но с този Гоце не се знае.

Ако искате да предупредите и подкрепите Чебурашка, подпишете тук или оставете коментарче с името си (ако ви стиска де).

2 коментара:

  1. Ами то живитните за отстрел само заекът от Ну погоди остана. Той вярно, че е пионерче и не е защитен вид, ама пишете му и на него да се покрие някъде.

    ОтговорИзтриване
  2. Чебурашка, Чебурашка,
    вземи си все пак една прашка,
    и ако Гоце те намери,
    не чакай първо той да те замери!
    Почвай първи да го целиш,
    там къдет намериш!
    Ако Гоце победи,
    няма вече кой да те спаси!
    Тогава мили Чебурашка,
    ще изпием в твоя памет по една чашка!

    ОтговорИзтриване