Бракониерски хроники

9.01.09 г.

Партида мъжки пингвини чака на варненската митница

Ято мъжки пингвини е доставено с кораб от Аржентина и в момента е под карантина във варненската митница. Пратката е договорена от президента Георги Първанов за ловното стопанство Кормисош, където в момента се гради пингвинариум.

Птиците са до една мъжки, тъй като не се предполага да бъдат развъждани, а доставките ще се подновят при изчерпване на популацията. Освен това, както съобщи на медиите депутатът от БСП Илиевски, президентът е етичен ловец и не стреля по женски екземпляри.

Депутати от опозицията се възмутиха от новата президентска придобивка. "Докато гражданите зъзнат като пингвини заради некадърната политика на управляващите, президентът си позволява екзотични развлечения" - каза Елиана Масева от ДСБ.

"Както обикновено опозицията се изказва некомпетентно, пингвините изобщо не зъзнат" - репликира Соломон Паси от НДСВ, който е посещавал българската антарктическата база.

Засега пингвините се чувстват отлично при температурните условия договорени от правителството и се хранят с апетит, съобщиха от митница Варна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар