Бракониерски хроники

21.01.09 г.

Митничари хванаха трофей на Първанов

Както съобщиха информационните агенции, на митница София в багажа на български дипломати от Кайро е намерен препариран крокодил.

По информация на Рога и Копита крокодилът на име Гена е острелян от президента Първанов при официалното му посещение в Египет през април 2008. Гена идвал от Русия и се изтягал край басейна в шикарен курорт на Червено море, където президентът му светил маслото.

Животното е оставено за препариране в Кайро, тъй като в България няма таксидермисти, умеещи да препарират качествено крокодили.

Наши източници в митниците съобщават също, че изтичането на информация за залавянето на контрабандния крокодил е отмъщение на бившия шеф на митниците Асен Асенов, който беше принуден да подаде оставка миналата година.

Асенов също е страстен ловец и неведнъж е придружавал президента в ловни и бракониерски походи, като този за вълци край Симитли.

Отношенията му с Първанов се влошили, защото президентът не го защитил и позволил на Станишев да го уволни - коментират авджии от ловната дружинка на президента.


Вижте и предупреждението към Чебурашка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар