Бракониерски хроники

4.01.09 г.

Ковачевският коч е в неизвестност

Изчезнал е прочутият ковачевски коч, оплакаха се овчари от Западните Родопи. За последно той е бил видян в кошарата на 31-ви декември следобед, преди пристигането в селото на президента Георги Първанов и охраната му от НСО.

Първанов празнува Нова Година в живописното село Ковачевица, като си е заминал още на 1-ви сутринта, съобщиха българските медии.

Ковачевският коч е прочут расов осеменител, с репутация като левочевския пръч, но не толкова ленив, обясниха за Рога и Копита местните хора. Славата му се носи не само из Дъбраша, но и в Централните Родопи, Пирин и даже в Гърция, откъдето идвали каракачани да заплождат овцете си. Именно ковачевският коч трябваше да поведе стадата на протестиращите български животновъди към гръцкото им изгнание през 2007 година.

Предполага се, че ковачевският коч е трансфериран в секретно ловно стопанство където държавният глава и други висши властници тренират за отстрел на скъпи трофеи.

Ако това е така, има реална опасност за живота и здравето на президента, предупредиха запознати. Животното е своенравно, агресивно и с много бърза реакция. Миналата година то изненадало ловци от Гоце Делчев дошли да отстрелват вълци и те се принудили да се спасят на едно дърво. Кочът гневно стъпкал мунициите им и дълго обикалял около дървото, преди да се прибере в кошарата за поредния осеменителен сеанс.

1 коментар: