Бракониерски хроники

11.01.09 г.

Депутати-авджии организират самоотбрана в парламента

Както научи Рога и Копита, към редовните полицейски и жандармерийски части, които ще охраняват парламента отвън на 14 януари ще се присъединят и депутати-авджии от управляващото мнозинство, както и техни симпатизанти от други парламентарни групи.

На тях ще бъде поверена охраната на вътрешните помещения на Народното Събрание и на аварийните изходи към градинката пред Художествената галерия.

Авджиите са се организирали по молба на Георги Пирински, който е изказал съмнения в лоялността на полицията и на жандармерията, особено след неотдавнашните пушещи и водни протести.

Доайенът на авджиите Дончо Цончев вече е пренесъл арсенала си от Нови Хан. Той е скрит зад червения ъгъл в стаята на парламентарната група на Коалиция за България. Същото е направил и Радослав Илиевски, който обеща на нашия репортер, че ще се стреля етично: само по мъжки екземпляри и само ако са в движение.

Броят на депутатите с ловен билет е удивително голям и е възможно да не достигнат оръжия, коментира депутатът Румен Ангелов, основател на Първа частна милиция. Той е направил предложение за целта да бъде освободена от хранилището на Военна прокуратура пушката, подарена на Иван Иванов-Рилски от винпром "Пещера".

Знаменосец на новосформираната депутатска чета ще бъде Клара Маринова, която от вчера бродира знаме с лозунга "И ловец съм и рибар съм...".

3 коментара:

  1. http://www.alexnet.fr/www/bg/doc/ApokrifnaIstoriaBG-1944-2008.pdf

    ОтговорИзтриване
  2. Мааму стара поне собствените си закони да четат, ЗАБРАНЕНО Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛОВНО ОРЪЖИЕ ЗА САМОЗАЩИТА, това първо, и второ, оръжие може да се иползва само в неизбежна самоотбрана. А на педала дето смята да стреля етично, да се обясни популярно че това си е чиста проба убийство, тъй като мушмурока е скрит, и по него не се стреля, а би било добре, все пак добрият политик е мъртвият политик, и без значение от цвета (политическия).

    ОтговорИзтриване
  3. + гласче от мен. На този протест ще има и полицаи, или поне час от много бройната тълпа ще бъдат от служителите на МВР. Продължавай с писането на такива готини постчета. Успехи.

    ОтговорИзтриване